Actualiteiten

 

12 juni 2018
Bijeenkomst 10 juli - Een wandeling door het Zwolse!

Het seizoen van de Bouwsociëteit loopt teneinde.

Wij kijken tevreden terug op mooie en inspirerende bijeenkomsten en fijne ontmoetingen met elkaar. Ook voor de laatste bijeenkomst nodigen we je graag uit. Deze bijeenkomst zal zijn op dinsdag 10 juli.

Let op: wijziging van het oorspronkelijke programma! We beginnen het middagprogramma met een presentatie in het Parkpaviljoen De Wezenlanden.

Aansluitend wandelen we naar de Zwolse Watertoren aan de Turfmarkt. De Watertoren wordt momenteel getransformeerd naar een woontoren. Het uiteindelijke ontwerp bevat 21 loft appartementen. Op het moment dat wij naar boven gaan is het hoogste punt inclusief kap bereikt! Wij zijn zo ongeveer de eerste groep die de Watertoren in deze staat mag bezoeken!

Tot slot wandelen wij voor een hapje en drankje naar Parkpaviljoen De Wezenlanden.

Programma

15:30 uur !!

Presentatie in het Parkpaviljoen De Wezenlanden (Park de Wezenlanden 1)
Parkeren kan aan het Groot Wezenland of op de Turfmarkt.
16.00 uur
Rondleiding door het nieuwbouwproject De Weezenlanden (Groot Wezenland)
17.00 uur
Bezoek aan de Watertoren (Turfmarkt)
18.30 uur


Borrelen en aansluitend diner bij:
Parkpaviljoen De Wezenlanden
(Park de Wezenlanden 1)

Schrijf je direct in, maar uiterlijk voor 4 juli via onze website.

We hopen je op 10 juli te zien!

08 mei 2018
Bijeenkomst 28 mei - Circulair en Gezond bouwen

Van traditionele aannemer naar bouwteam van waarde

Bij dezen nodigen wij u graag uit op maandag 28 mei 2018 voor een inspirerende avond met Eberhard Dijkhuis van Dijkhuis bouwteam van Waarde. Hij gooide in 2008 het roer van het familiebedrijf drastisch om en koos ervoor om duurzaam te gaan bouwen. Hij neemt ons mee in de wereld van circulair en gezond bouwen en zal ons meer vertellen over de consequenties die deze bewuste keuze met zich meebracht.

Gezond bouwen is duurzaam, maar duurzaam en energiezuinig is niet altijd gezond.

Geïnspireerd door het Duitse IBN (instituut voor bouwbiologie en duurzaamheid) specialiseerde Dijkhuis zich daarom in 2015 in bouwbiologisch bouwen. Duurzaamheid en gezond bouwen kwamen samen en het bedrijf veranderde van aannemersbedrijf naar kennispartner in een bouwteam. Er was nog een reden om niet meer een ‘traditionele’ aannemer te willen zijn. Veel faalkosten in de bouw kunnen namelijk worden voorkomen door ‘zeker te weten’ in plaats van door iets ‘aan te nemen’. “Aannames zijn dodelijk” is een veel gehoorde kreet binnen het bedrijf. Hoe kun je jezelf dan een aannemersbedrijf noemen?

Namens het bestuur van de Bouwsociëteit Zwolle nodig ik u van harte uit.
De locatie voor deze avond is De Agnietenberg, Haersterveerweg 23, 8034 PJ Zwolle.

Inloop met borrel vanaf 17.00 uur; start programma 18.00 uur.
De avond wordt afgesloten met een lopend buffet.

Schrijf u direct in, maar uiterlijk voor 25 mei, via onze website.

12 februari 2018
8 maart - Het Groot Zwols Vastgoeddebat

Over vastgoed en de vastgoedbranche lopen de meningen al snel sterk uiteen, ook in de politiek. Het Groot Zwols Bouw- en Vastgoeddebat is er om in de context van de gemeente Zwolle de verschillende standpunten bij elkaar te brengen. Acht politieke partijen zullen in korte pitches hun visie op actuele thema’s uiteenzetten. Over elk thema wordt ook gedebatteerd aan de hand van pittige stellingen. Al al zal zo een helder beeld ontstaan van wie waar staat in de Zwolse politiek als het om vastgoedbeleid gaat. Alleen daarom al is dit een avond die je niet mag missen.

Mede namens de Zwolse Vastgoedsociëteit willen wij u graag uitnodigen voor deze interessante avond. De uitnodiging met het uitgebreide programma kunt u hier downloaden.

datum: donderdag 8 maart 2018
aanvang: 17:00 uur
diner: 20:30 uur
locatie: PEC Zwolle stadion (hoofdentree)
entree: gratis voor leden Bouwsociëteit en Zwolse Vastgoedsociëteit

Aanmelden kan tot 5 maart via onze website.

We hopen u allen te mogen verwelkomen op deze avond!

22 december 2017
Nieuwjaarsbijeenkomst 15 januari 2018

Graag nodigen wij u uit om de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bouwsociëteit Zwolle op maandag 15 januari bij te wonen. Deze eerste bijeenkomst in 2018 zal in het teken staan van ontmoeten, netwerken en bijpraten in informele sfeer. Wat gaat het nieuwe jaar de bouwsector brengen?

Wij ontmoeten u graag in het onlangs opnieuw geopende Café De Tagrijn, waar wij met elkaar gaan toasten op het nieuwe jaar. De muzikale omlijsting tijdens deze bijeenkomst zal worden verzorgd door muzikaal trio De Zaak. Uiteraard zal er in eten en drinken worden voorzien.

17.00 uur -  Inloop en ontvangst bij Café De Tagrijn, Buitenkant 8 te Zwolle
20.00 uur -  Richttijd einde bijeenkomst maar… gezelligheid kent geen tijd!

U kunt u direct inschrijven op onze website.

Dit keer houden wij de Nieuwjaarsbijeenkomst zonder partners, inschrijven kan tot en met donderdag 11 januari 2018.

Wij wensen u als bestuur alvast fijne feestdagen en graag tot 15 januari!

06 november 2017
Bijeenkomst 30 november - Vertrouwen in de toekomst

Bent u ook benieuwd naar de impact van het regeerakkoord Rutte III op bijvoorbeeld de woningbouw, de huurmarkt, de verduurzaming of op bijzondere doelgroepen? Kom dan naar onze bijeenkomst van de Bouwsociëteit Zwolle op donderdag 30 november.

Vertrouwen in de toekomst

Wij hebben namelijk de heer Marnix Norder, voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties, bereid gevonden om tijdens deze bijeenkomst een lezing te geven. Onlangs is de heer Norder op uitnodiging van 4 corporaties in Zwolle en IJsselmuiden op werkbezoek geweest. Dit bezoek vond grotendeels plaats op straat. Qua Zwolse sfeer heeft hij dus al het één en ander kunnen proeven en de verwachting is dat hij deze ervaring ook meeneemt in zijn lezing.

Marnix Norder (1965) is geboren in Zaandam en studeerde in Groningen scheikunde en filosofie. Norder heeft meer dan 15 jaar ervaring in het openbaar bestuur. In de periode van 1996 tot 2014 was Norder actief in de politiek. Eerst als Statenlid en gedeputeerde in de Provincie Zuid-Holland en vanaf 2004 als wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie van de gemeente Den Haag. Tevens was hij locoburgemeester van Den Haag.

Tot het voorjaar van 2016 was hij in opdracht van het ministerie van VWS en de VNG tevens voorzitter van het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen. Daarnaast was hij tot december 2015 ambassadeur en voorzitter van het Expertteam Eigenbouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, dat gemeenten ondersteunt bij beleid en projecten.

Norder is naast voorzitter van Aedes actief als mede-eigenaar van Steenvlinder. Dit is een sociale onderneming, opgericht in 2014, die zelfbouw en transformatie van gebouwen mogelijk maakt. Deze projecten richten zich op particulieren (kopers) en hebben geen relatie met de sociale huursector.

Gezien de jarenlange ervaring van de heer Norder zijn wij benieuwd naar zijn visie op het regeerakkoord.
Een bijzonder actueel onderwerp, het belooft een interessante avond te worden!

Hierbij nodigen wij u dan ook van harte uit om de bijeenkomst bij te wonen. Dit keer zijn wij, geheel in lijn met het onderwerp van de avond, te gast bij de Zwolse woningcorporatie deltaWonen.

Inloop met borrel 17:00 uur
Start programma 18:00 uur met aansluitend een buffet
Einde programma    omstreeks 21:00 uur
   

Adres

Eet/werkcafé deltaWonen
Veerallee 30
8019 AD ZWOLLE

Schrijf u direct in, maar uiterlijk vrijdag 25 november, via onze website.

We zien jullie graag op donderdag 30 november!